Het organiseren van activiteiten is onlosmakelijk verbonden met een vereniging. Om onze leden zo veel mogelijk toegevoegde waarde aan hun studietijd te bieden, organiseert Pleitgenootschap Eggens verschillende inhoudelijke programma’s. Om te beginnen zijn er pleitavonden, die uiteen vallen in avonden voor beginners en avonden voor gevorderden. Tijdens deze pleitavonden zullen wij ook met enige regelmaat gastsprekers verwelkomen. Naast deze inhoudelijke avonden worden er ook verschillende sociale activiteiten georganiseerd (lezingen, uitjes en borrels). 

 

4 februari 2020: Nationale Snelpleitwedstrijden te Tilburg


Het is weer bijna tijd vor de Nationale Snelpleitwedstrijden! Op dinsdag 4 februari 2020 zal de strijd weer losbarsten in Tilburg. Bij deze pleitwedstrijd krijgen deelnemers in teams van 4 personen een casus voorgelegd die zij in 30 minuten kunnen voorbereiden, om deze vervolgens te bepleiten. Na drie rondes met verschillende rechtsgebieden gaan twee teams strijden in de finale.

Schrijf je in voor 1 januari 2020 door een mail te sturen naar bestuur@pleitgenootschap-eggens.nl. Heb je nog geen team? Geen probleem! Dan delen we je in een team in bij voldoende aanmeldingen.

Training 5: pleitnota schrijven

De volgende training zal plaatsvinden op woensdag 13 november om 19:30 in lokaal 1.09! Deze training leer je hoe je een echte pleitnota schrijft. Dit zal ontzettend van pas komen op je studie, voor bij wedstrijden én in de rechtspraktijk. 

 

Zoals altijd is er een borrel naderhand, de eerste is van Eggens!

1 februari: Gaius pleitwedstrijd

 

Tijdens de Strafrechtelijke Gaius Pleitstrijd in Maastricht zullen er drie casussen bepleit worden, twee zaken in de voorronde en één in de finale. Deze casus zullen tijdig van tevoren aan jullie worden toegezonden. In een zaal zullen steeds twee pleitteams het tegen elkaar opnemen, onder toeziend oog van onze professionals. Tegenover hen komt een heuse Officier van Justitie van het Openbaar Ministerie van Maastricht te staan welke zijn requisitoir zal houden.

De dag zelf zal beginnen om 09:00 uur op de rechtenfaculteit te Maastricht, waar jullie ontvangen zullen worden met overheerlijke Limburgse vlaai.

Training 6: pleitstijlen

De daaropvolgende training is op woensdag 4 december om 19:30 op JK 2-3 in lokaal 1.09. We gaan ons richten op de verschillende pleitstijlen, en hoeveel het loont om meerdere stijlen te beheersen!

 

Natuurlijk trakteert Eggens daarna tijdens een gezellige karaoke-borrel op een gratis drankje!