Nieuws

Solliciteer voor Bestuur!

De tijd is gekomen om het stokje over te dragen. Hoewel dit jaar nog niet ten einde is, moeten wij wel vooruit kijken. Aan alles komt namelijk een eind. Dit jaar hebben wij in Eggens onze tijd en energie gestoken maar zo veel meer uitgehaald. Na een periode vol leuke uitdagingen, humor en gezelligheid is het tijd voor een nieuw bestuur. Ben je geïnteresseerd en wil je je aanmelden, of heb je misschien nog vragen, mail naar bestuur@pleitgenootschap-eggens.nl!


Pleittraining 6

Deze training is een training van extremen waarbij de beginners pleitstijlen zullen behandelen. Om boven het maaiveld uit te stekend gaan we de statige dominee en de bewegende koopman demonstreren. Kijk voor jezelf wat het beste werkt en ontwikkel je eigen stijl. De gevorderden zullen wederom aan het werk worden gezet door een trainer met een specifieke invalshoek.

Verslag Pleittraining 5

De avond startte met een fraaie opkomst. De beginners namen een kijkje naar de pleitnota en een aantal van de spelregels die hierbij van belang zijn. De gevorderden kregen een training van oud Eggens bestuurder Alexander Logtenberg. Improviseren stond hierbij centraal. Van een introductie tot het houden van een pitch, iedereen was verkocht.
Zoals gewoonlijk borrelde we gezellig na afloop tot een niet nader bepaald tijdstip ten koste van het ochtendhumeur.

Verslag Variatietraining

De leden namen hierbij deel aan een comparitie van partijen. Na een inleiding over de toenemende rol van de comparitie volgde een aantal lastige onderhandelingen op de 'gang' en kwamen de partijen uiteindelijk toch tot een schikking. Ook deze avond werd weer afgesloten met een royale borrel.