Het organiseren van activiteiten is onlosmakelijk verbonden met een vereniging. Om onze leden zo veel mogelijk toegevoegde waarde aan hun studietijd te bieden, organiseert Pleitgenootschap Eggens verschillende inhoudelijke programma’s. Om te beginnen zijn er pleitavonden, die uiteen vallen in avonden voor beginners en avonden voor gevorderden. Tijdens deze pleitavonden zullen wij ook met enige regelmaat gastsprekers verwelkomen. Naast deze inhoudelijke avonden worden er ook verschillende sociale activiteiten georganiseerd (lezingen, uitjes en borrels). 

 

17 januari 2020: Intern Wintertoernooi Eggens


Zie Intern Wintertoernooi voor meer informatie.

 


15 januari: pleitavond

Ter voorbereiding op het Intern Toernooi zal op woensdag 15 januari om 19:30 een pleitavond plaatsvinden. Hier kan je je pleitvaardigheden weer opfrissen na de vakantie en krijg je concrete tips die jou kunnen helpen de wedstrijd te winnen! 

 

1 februari: Gaius pleitwedstrijd

 

Tijdens de Strafrechtelijke Gaius Pleitstrijd in Maastricht zullen er drie casussen bepleit worden, twee zaken in de voorronde en één in de finale. Deze casus zullen tijdig van tevoren aan jullie worden toegezonden. In een zaal zullen steeds twee pleitteams het tegen elkaar opnemen, onder toeziend oog van onze professionals. Tegenover hen komt een heuse Officier van Justitie van het Openbaar Ministerie van Maastricht te staan welke zijn requisitoir zal houden.

De dag zelf zal beginnen om 09:00 uur op de rechtenfaculteit te Maastricht, waar jullie ontvangen zullen worden met overheerlijke Limburgse vlaai.

4 februari 2020: Nationale Snelpleitwedstrijden

Het is weer bijna tijd vor de Nationale Snelpleitwedstrijden! Op dinsdag 4 februari 2020 zal de strijd weer losbarsten in Tilburg. Bij deze pleitwedstrijd krijgen deelnemers in teams van 4 personen een casus voorgelegd die zij in 30 minuten kunnen voorbereiden, om deze vervolgens te bepleiten. Na drie rondes met verschillende rechtsgebieden gaan twee teams strijden in de finale.Schrijf je in voor 1 januari 2020 door een mail te sturen naar bestuur@pleitgenootschap-eggens.nl. Heb je nog geen team? Geen probleem! Dan delen we je in een team in bij voldoende aanmeldingen.